آب،آباداني

آب،آباداني (( وَ جَعَلنا مِن الماءَ كُلُّ شَي ء حَيّ و ما زندگاني هر چيزي را از آب قرار داديم (سوره انبياء آيه 30) .))

حمید صفاری در مطلب ارسالی برای «تابناک» پیشنهادی را برای حل مشکل کم آبی مطرح کرده است. این مطلب که خطاب به رئیس‌جمهور نوشته شده، به شرح زیر است.

جناب آقای رئیس جمهور؛

آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم

چه اتفاقی در جزایر قشم، کیش، تنب و ابوموسی افتاده است که در آن‌ها چشمه‌های آب شیرین وجود دارد، در صورتی که دور تا دور آن را آب شور فرا گرفته است؟ ممکن است گفته شود بر اثر فعل و انفعالاتی که در خاک صورت گرفته، چنین چیزی حادث شده است! خاک که نمی‌تواند آب شور را شیرین کند؛ بنابراین، داستان بزرگ‌تر و مهم‌تر از این ‌سخن‌هاست. ایران به علت داشتن کوه‌های بلند و گسل‌های شکسته فراوان، شبیه پیاله‌ای ترک خورده است که آب در آن نمی‌ماند؛ قسمتی از آن به داخل سفره‌های زیر زمینی راه یافته و مقداری به صورت رودخانه جریان پیدا می‌کند که در پایان به دریا می‌ریزد.

بیشتر این آب عظیم از رشته کوه‌های البرز و زاگرس فرار کرده از شیار گسل‌های استان‌های تشنه کشور عبور کرده به داخل خزر و خلیج فارس می‌ریزد و آبی بس بزرگ‌تر از زیر خلیج فارس گذشته و به آرامی از کشورمان خارج می‌شود و کمی از آن آب ارزشمند، خود را در جزایر مذکور نشان می‌دهد. تا کنون چنین بوده است که به جای اینکه بیایند با ترفندی علمی جلوی فرار این آب خالص که نیازمند تصفیه هم نمی‌باشد را بگیرند، با بودجه‌ای گران آب شور آلوده شده خلیج فارس را تصفیه و شیرین می‌کردند که البته این کار هنوز هم ادامه دارد. ما حق نداریم از آب سفره‌های زیر زمینی کشور استفاده کنیم، مگر در شرایط بحرانی، این آب حاصل بیش از صد‌ها سال جمع شدن و ذخیره گشتن است که باید در روز مبادا استفاده شود نه اینکه چون دانش فنی زدن چاه در مسیر گسل‌ها را نداریم از ذخایر ارزشمند که‌‌ همان سفره‌های زیر زمینی است استفاده کنیم. مهم‌ترین کار این است که با حفر چاه‌های متعدد و فراوان در درون گسل‌ها از فرار آب جلوگیری کرده و این آب خالص و تمیز را به مصرف شرب و کشاورزی برسانیم.

آقای دکتر روحانی عزیز، من کسانی را می‌شناسم که صاحب پنج مدرک PhD از بهترین دانشگاه‌های معتبر جهان هستند و به تازگی مسئول شاخه پلیت تکتونیک (Plate-tectonic) صد و بیست و پنجمین کنفرانس زمین‌شناسی سال ۲۰۱۳ آمریکا بوده‌اند و به جرأت می‌گویم از بزرگ‌ترین مغز‌های متفکر دنیا در موضوع آب و نجات آن هستند. ما آماده‌ایم در کنارتان مشکل فرار این آب عظیم را حل کنیم که نجات این آب ارزشمند تحولی بزرگ در صنعت کشاورزی ایجاد خواهد کرد و به دنبال آن بخش بزرگی از بیکاری نیز حل خواهد شد.

مطلب بسیار است؛ اما چون شاید از حوصله خارج باشد، خلاصه عرض کردم. در دولت آقای احمدی‌نژاد خیلی تلاش کردم با ایشان دیداری داشته باشم و طرح‌هایم را از جمله مدیریت آب در میان بگذارم. متأسفانه ارتباط برقرار نشد که اگر برقرار می‌شد به جرأت می‌گویم امروز دچار بحران کم آبی نمی‌شدیم. در دولت جناب‌عالی هم سعی نمودم با وزرایتان جلساتی داشته باشم، ولی با کمال تأسف ارتباط معقولی ایجاد نگردید؛ بنابراین، تصمیم گرفتم به صورت رسانه‌ای طرح‌هایم را به سمع و نظر شما برسانم.

آب این رود به سر‌چشمه نمی‌گردد باز
بهتر آن است که غفلت نکنیم از آغاز

منبع:تابناک


برچسب‌ها: مجموعه مقالات

[ جمعه بیست و سوم 11 1394 ] [ 10:9 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

 اوصاف آب در قرآن

خداوند در لابه لای آیات کریمه خویش و به دنبال کلمه ماء و آب، گاه صفاتی را مطرح می نماید که شناخت و تأمل در این صفات خالی از فایده نیست، از جمله این کاربردها عبارتند از:

برکت آب
طهارت آب: خداوند در مورد این موضوع می فرماید: «و هو الذی ارسل الریاح بشرا بین یدی رحمته و انزلنا من السماء ماء طهورا؛ او کسی است که بادها را بشارت گرانی پیش از رحمتش فرستاد و از آسمان آبی پاک کننده نازل کردیم.» (فرقان/ 48)در این آیه خداوند عالیترین وصف (که همانا طهارت و پاکیزگی می باشد) را بهآب نسبت می دهد، همان وصفی که دارندگان آن محبوب و مورد رحمت خداوند وجود هستند: «ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین؛ خداوند، توبه کنندگان را دوست دارد، و پاکان را (نیز) دوست دارد.» (بقره/ 222) آب نیز طاهر و مطهر است و می تواند نزدیک کننده و عامل تقرب یافتن بندگان به مصدر لایزال الهی باشد.
جریان آب: خداوند می فرماید: «قل أرأیتم ان اصبح ماؤکم غورا فمن یاتیکم بماء معین؛ بگو به من خبر دهید اگر آبهای (سرزمین) شما در زمین فرو رود، چه کسی می تواند آب جاری و گوارا در دسترس شما قرار دهد؟» (ملک/ 30)در این آیه شریفه خداوند نکته ای جدی و مهم راطرح می کند که مسأله غور الماء و افت منابع آبی کره زمین و به عبارتی کاهش سطح ایستایی منابع آب می باشد. متاسفانه منابع تامین آب در زمین محدود است و قابل تجدید و بازآفرینینیست. انسان ها نیز به هیچ شکل توانایی تولید آب مورد نیاز خود را ندارند وتوان آنها در استحصال آب نیز محدود می باشد. به این جهت است که صاحبنظران،چالش اصلی دهه های آینده بشریت را نزاع و جنگ برای دستیابی و تأمین این ماده حیاتی می دانند و تهدید کننده ترین موضوع همین مسأله کمبود ذخائر و منابع آبی زمین است.

برچسب‌ها: مجموعه مقالات - آب در آیات و روایات
ادامه مطلب

[ چهارشنبه بیست و یکم 11 1394 ] [ 22:23 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

X