آب،آباداني

آب،آباداني (( وَ جَعَلنا مِن الماءَ كُلُّ شَي ء حَيّ و ما زندگاني هر چيزي را از آب قرار داديم (سوره انبياء آيه 30) .))

پیشنهادات درباره بحران کم ابی :

1-حمایت از تحقیقات انجام شده در زمینه خشکسالی
2- احداث سدهای زیر زمینی
3- جدا کردن آب شرب از سایر مصارف شهری بی(کاری که در تمام کشورهای پیشرفته انجام شده است )
4- جلوگیری از تخریب و گسترش پوشش گیاهی
5- ارتقاء سطح فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب خصوصاً دربین زنان خانه دار
6- آشنا کردن مردم با وسایل مربوط به خشکسالی و تشویق آنان به صرفه جویی ( به کمک رسانه

ها )
7- نظارت مستمر بر منابع و مصارف
8- کنترل رشد جمعیت
9- استفاده از شبکه های مصرف آبیاری یا بهینه کردن روش سنتی آبیاری
10- بهساری شبکه های آب شهری



برچسب‌ها: بحران آب

[ شنبه بیست و پنجم 2 1395 ] [ 22:36 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

بحران آب      -هشدار-هشدار -هشدار

بحران آب و راههای مد یریت بحران

آب مایه حیات و عامل و محرک اصلی فعالیتهای کشاورزی به شمار می رود و 70 درصد آب مصرفی جهان به آبیاری اختصاص می یابد بسیاری از کشورها بخصوص کشورهایی که در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند برای تولید محصولات کشاورزی به آب نیاز دارند و بیش از 90 درصد تولیدات زراعی و باغی کشور ما نیز حاصل کشت آبی است و در واقع آب محور توسعه کشاورزی است منابع آب تجدیدشونده کشور 130 میلیارد مترمکعب است و از 5/89 میلیارد مترمکعب آب استحصال شده در کشور 83 میلیارد آن در بخش کشاورزی مصرف می گردد (5/93 درصد) و علی رغم محدودیت شدید منابع آب بهره وری و کارآیی استفاده ازاین منابع بسیار پایین است بخش کشاورزی درآینده باید ضمن مصرف آب کمتر تولید بیشتری را عرضه نماید.

جمعیت ایران در سال 1300 کمتر از 10 میلیون نفر بوده که امروز به بیش از 70 میلیون نفر افزایش یافته(1385) و هفدهمین کشور پرجمعیت دنیاست و پیش بینی می گردد در سال 2050 جزو ده کشور پرجمعیت جهان به شماراید.

میزان سرانه آب تجدیدپذیر در سال 1300  حدود 13000 مترمکعب بوده که درحال حاضر میزان سرانه آب در کشور به حدود 1900 مترمکعب تقلیل یافته و درآینده به مراتب وضع بدتر خواهد شد.


برچسب‌ها: بحران آب
ادامه مطلب

[ دوشنبه نوزدهم 11 1394 ] [ 6:9 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

مشارکت عمومی، یکی از فاکتورهای کلیدی در موفقیت مدیریت بهم پیوسته منابع آبی می باشد.مشارکت ذینفعان محلی در تصمیم گیری ها، بخصوص در موضوعاتی که به طور مستقیم بر رفاه مردم تاثیر گذار است از اهمیت ویژه ای برخوردار است . وقتی که مردم در مدیریت منابع آبی درگیر می شوند، ایجاد تغییر درعملکردهای آنها که تاثیرات منفی بر مدیریت منابع آبی دارد راحت تر و سریعتر صورت می گیرد. از طرفی اجتماعات محلی دارای اطلاعات، تجربیات و ایده های با اهمیتی هستند که در حل مشکلات مدیریت منابع آبی می تواند مفید باشد.
مشارکت عمومی همچنین باعث افزایش آگاهی مردم در مدیریت پیوسته منابع آبی می گردد.
تاریخ نشان می دهد که بسیاری از شکست ها در مدیریت منابع آب، به دلیل نوع نگاه به آب به عنوان یک کالای آزاد و نه به عنوان یک کالای اقتصادی، حادث شده است . یکی از عوامل عمده بروز مشکلات محیط زیستی به
ویژه در زمینه مدیریت منابع آب، عدم مشارکت و فقدان احساس مسئولیت مردم، چه از نظر فردی و چه از لحاظ اجتماعی است.

 

 

توسط :طاهره شهبازی


برچسب‌ها: بحران آب

[ يکشنبه چهارم 11 1394 ] [ 22:50 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

هرچند بسیاری از آلودگی های آب به بخش صنعت ارتباط دارد، نقش آب در بخش صنعت به هیچ رو انکارپذیر نیست. آب نقش مهمی در تدارک انرژی، انتقال کالری ها، حمل مواد اوّلیه، تهیه فرآورده های واسطه، پاکیزه سازی محصول ها و... ایفا می کند و حتی در برخی موارد به آب با کیفیت مناسب نیاز است. برای نمونه، می توان از آب پاک سازی شده و مرغوب برای تولیدات صنایع غذایی یا آب مقطر برای ساخت دستگاه های الکترونیک و همین طور کاربردهای پزشکی نام برد. یا در صنعت امروزی «برای تولید یک تن فولاد به طور متوسط به 200 متر مکعب و برای یک تن کاغذ به 50 تا 300 متر مکعب آب نیاز است».1 جالب است بدانیم در کشوری هم چون ایالات متحده امریکا «سفارش صنعتی هر نفر حدود 2300 متر مکعب است. در مقابل، در کشورهای جهان سوم برابر 20 تا 40 متر مکعب است».2 اهمیت این موضوع وقتی پیش تر می شود که کشورهای جهان سوم بخواهند در مسیر صنعتی شدن قرار بگیرند. که بی گمان آب بیش تری را به بخش صنعت اختصاص خواهند داد. برای نمونه، در کشور ایران «حدود 6/6 درصد از مصرف آب سالانه مربوط به بخش صنعت است که حدود 4 میلیارد مترمکعب می شود».3 هرچند این میزان آب در حال حاضر در بخش صنعت، آب زیادی نیست، با توجه به روند صنعتی شدن کشور در آینده باید آب بیش تری را به این بخش اختصاص دهیم و بهتر است در این زمینه تدابیری اندیشیده شود که هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی در آینده دچار مشکل نشویم.



برچسب‌ها: مجموعه مقالات - بحران آب

[ پنج شنبه بیست و چهارم 10 1394 ] [ 22:53 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

در حال حاضر، مرسوم است که همه مردم از آب لوله کشی به هر اندازه که می توانند بهره می گیرند، ولی در آینده نخواهند توانست به هر مقدار که می خواهند مصرف کنند؛ زیرا ممکن است به دلیل محدودیت آب و پیش گیری از مصرف بی رویه آن، مسئولان آب در آینده به ناچار در شیوه توزیع آب تجدید نظر کنند و بکوشند شیوه های نوین توزیع آب را تجربه کنند. چنان که: «امروزه به سبب کمبود آب گوارا در لوله، از آب در بطری استفاده می شود و آن هم به بهای 000/300/1 ریال برای هر متر مکعب؛ یعنی هر بطری 5/1 لیتری بالغ بر 2000 ریال»1 و این در شرایطی است که هنوز مصرف این نوع آب در جامعه رواج پیدا نکرده و تقاضا برای آن زیاد نیست.



برچسب‌ها: بحران آب

[ چهارشنبه بیست و سوم 10 1394 ] [ 22:56 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

تبخیر یکی دیگر از عوامل محدود کننده آب در سطح کشور است. در سطح وسیعی از کشور، مقدار تبخیر به نسبت بالاست. مقدار تبخیر را نیز مانند بارندگی بر حسب ارتفاع بیان می کنند. بر اساس جدول شماره 3 میانگین تبخیر واقعی سالانه در کشور حدود 70 درصد بارش کشور را تشکیل می دهد؛ در حالی که میانگین تبخیر واقعی سالانه در جهان 6/60 درصد است که البته «در برخی مناطق گرم و خشک ایران ارتفاع تبخیر بالقوه سالانه از حدود 3000 میلی متر تجاوز می کند و ممکن است ده ها برابر میزان بارندگی سالانه باشد».1 و به طور کلی، در اغلب نقاط ایران، جز مناطق مرطوب و پر باران، تبخیر و تعرق بالقوه بیش از بارندگی است.

برچسب‌ها: بحران آب

[ يکشنبه سیزدهم 10 1394 ] [ 2:10 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

مسئله آب و بحران کم‌آبی، موضوعی نیست که تنها به امروز و دیروز و امسال و سال بعد محدود شود؛ موضوعی است که حداقل در سال‌های اخیر، بسیار درباره آن خوانده یا شنیده‌ایم؛ بحرانی که برای مدیریت آن، همه ما در آن سهم داریم و باید برای حفظ این سرمایه بکوشیم.بحران کم‌آبی را جدی بگیریم, صرفه جویی در مصرف آب

رسانه‌ها با همه قوا تلاش می‌کنند که فرهنگ درست استفاده از آب به همراه صرفه‌جویی حداکثری را به ما یاد بدهند، اما آنچه می‌بینیم این است که ما همچنان با این بحران دست و پنجه نرم می‌کنیم و احتمال کم‌آبی یا خدای ناکرده بی‌آبی، یک معضل دور از ذهن نیست. در این یادداشت می‌خواهیم راه‌های ساده صرفه‌جویی در مصرف آب را بگوییم؛ راهکارهایی که نه هزینه اقتصادی دارد و نه وقت زیادی می‌گیرد. فقط کمی دقت می‌خواهد و دغدغه.

ماشین‌های همکار

ماشین‌های لباس‌شویی و ظرف‌شویی، دو ماشینی هستند که در کنار بقیه وسایل در آشپزخانه‌های ما جا خوش کرده‌اند و در انجام امور مربوط به منزل به خانم‌ها کمک می‌کنند. حتماً توجه داشته باشید که این ماشین‌ها را تا تکمیل شدن ظرفیت، مورد استفاده قرار ندهید. مثلاً اگر ماشین لباس‌شویی 5 کیلوگرم ظرف دارد، تا تکمیل شدن ظرفیت، آن را روشن نکنید. با توجه به اینکه ماشین لباس‌شویی میزان آبی که مصرف می‌کند بر اساس ظرفیت کامل آن است، در صورتی که کمتر از ظرفیت مورد نظر در آن لباس ریخته شود، باز به همان اندازه آب مصرف می‌کند. این موضوع در مورد ماشین‌های ظرف‌شویی هم صدق می‌کند.


برچسب‌ها: نتایج کمبود آب - بحران آب

[ دوشنبه سیم 9 1394 ] [ 12:28 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

X