آب،آباداني

آب،آباداني (( وَ جَعَلنا مِن الماءَ كُلُّ شَي ء حَيّ و ما زندگاني هر چيزي را از آب قرار داديم (سوره انبياء آيه 30) .))

گاهی به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، شرایط بحرانی منابع آب کشور و کمبود شدید آگاهی و حساسیت عمومی نسبت به شرایط بحرانی منابع آب، ضرورت بهبود فرهنگ عمومی در جهت کاهش مصرف منابع آب را بیش از پیش روشن می سازد.

در جهان امروز، آب مهمترین عامل توسعه است و نقش به سزایی در توسعه اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و سیاسی کشورها ایفا می نماید. بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین فعالیت اقتصادی به خصوص در کشورهای جهان سوم، سهم بزرگی از مصرف منابع آب کشورها را به خود اختصاص می دهد.

مقام معظم رهبری در بند 8 سیاست های ابلاغی اصلاح الگوی مصرف،صراحتا به ضرورت ارتقاء بهره وری  مصرف آب به خصوص در بخش کشاورزی به عنوان بزرگ ترین مصرف کننده آب در کشور تاکید می فرمایند. در بند 4 این ابلاغیه نیز به لزوم آموزش روش های بهینه مصرف در کلیه پایه های آموزش عمومی اشاره می شود.

نظر به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، طرح هایی با هدف آگاهی بخشی، حساس سازی و ارائه راهکار در زمینه  ارتقاء فرهنگ عمومی در مصرف صحیح منابع آب کشور تعریف و اجرا می گردد

بند 4- آموزش اصول و روش‌های بهینه‌سازی مصرف در کلیه پایه‌های آموزش عمومی و آموزش‌های تخصصی دانشگاهی.

بند 8- ارتقاء بهره‌وری و نهادینه شدن مصرف بهینه آب در تمام بخش‌ها به ویژه بخش کشاورزی در چارچوب سیاست‌های زیر:

- طراحی، تدوین و اجرای سند ملی الگوی مصرف آب در بخش ‌های مختلف و به ‌هنگام‌سازی آن.

- اعمال سیاست‌های تشویقی و حمایتی از طرح‌های بهینه ‌سازی استحصال، نگهداری و مصرف آب.

- تدوین و اعمال استانداردها و ضوابط لازم برای کاهش ضایعات آب، پایش کیفیت منابع آب و جلوگیری از آلودگی آب ها.

- اصلاح الگوی کشت و اعمال شیوه ‌های آبیاری کارآمدتر، ایجاد سامانه ‌های بهینه تأمین و توزیع آب شرب و بهینه ‌سازی تخصیص و مصرف آب در بخش تولید براساس ارزش راهبردی و اقتصادی بیشتر.

- برنامه ‌ریزی برای استفاده مجدد و باز چرخانی آب.

- تدوین و اجرای برنامه‌های عملیاتی مناسب برای ایجاد تعادل بین منابع ومصارف آب بویژه در سفره‌ های زیرزمینی دارای تراز منفی و اعمال مدیریت خشکسالی و سیل، سازگار با شرایط اقلیمی


برچسب‌ها:

[ پنج شنبه نوزدهم 1 1395 ] [ 12:26 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

حمد وسپاس مخصوص خداوندی است که تنها خود شایسته حمد خود است ، خداوندی که ابلاغ کرد بر ما حمد را تا هم نوا با اب حمدش کنیم .

آمدیم بمانیم وماندیم ،‌آب را دو سرچشمه بود که رسیدم یکسرش به تشنگی لبهای حسین  (ع)وسر دیگرش به غمزه اب نخوردن  عباس(ع) .آمدیمبر حکم قران، ماندیم بر حلاوت کتاب یار، یا علی را که گفتیم صف به صف در مکتب قران بودیم، قران معلم ما شد واولین درسش آب بود، ندانستیم از چه رو بر آب امدیم .ندانستیم که آمدنمان همراه شدن با کاروان حسین(ع) بود و هم دردی با زینت پدر .گفت زینب(س) از چه رو با آب آمدید عرض کردیم به مهر مهربان مادرت در یک دست آب داریم ودر دست دیگر قران، بانو خندید وخیام حرم را نشانمان داد . وقتی به خیام رسیدیم هر دو سرچشمه آب بودند آب از دست ما گذشت وبه پاهای عباس(ع) رسید .

قران که به دست گرفتیم وحکم کردیم، صداقت فرض راهمان شد مگر می شود قران به دست داشت وصادق نبود ؟جمع گشتیم تا از علم قران به نورش رسیم واز نور به حرکت واز دست ساقی کوثر اب نوشیم وعرض حال بر زهرای اطهر(س) بریم .راستی می دانید وقت ظهور حضرت گاه رسیدن به حضورش چه در دست داریم ؟اول مردی که راه بر اما م بست حربن یزید ریاحی بود ، روز عاشورا  بهنزد مولایش رسید عرض کرد یا به این قران ببخش یا به این شمشیر بکش ...گفتمقران به دست سر به زیر می آوریم و بر فرزند فاطمه(س) عرضه می کنیم یا بر قرانی که به دست داریم بپذیر یا ...و ما قران داریم، برای حضرتش می گوئیم از ماء معین(قُلْ أَرَأَیْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُکُمْ غَوْراً فَمَن یَأْتِیکُم بِمَاء مَّعِینٍ (30)) ،به حکم پروردگار آبی چهره از ما مخفی کرد که سالیان سال در حسرت دیدارش برآسمانها نظر افکندیم وبر دل زمین زار زدیم به آب که رسیدیم عطشمان بیشتر شد عاشورا به عاشورا به دست اب اوردیم تا زخم علی(ع) درمان کنیم وعطش زینب (س) که به خدا ما جز وصل دوست بهانه ایی نداشتیم ، نمی دانم کدام ما سخن میگوید یکی از جانب جمع بر می خیزد رو به حضرتش می کند و به بقیه اشاره می کند ، یا مولا ما را که می بینی به نیاز آمدیم ،دور خورشید قران جمع شدیم از دل اب بر کشتی نجات بودنتان مهر زدیم ،از عذاب اب گذشتیم وبه اب بهشت رسیدیم، از دوازد ه چشمه به معصومیت چهاردهم نظر کردیم، حال این عریضه ما واین نظر شما ...و مولا به عزت قران ما را می پذیرد ...و مگر نه این است کهنیت همه ما همین است ...وچگونه ننویسیم ؟

مگر هم رکابی با مولا را آرزو نداریم ؟مگر جام شراب کوثر از علی طلب نداریم ؟

مگر نگاه از شرافت هستی،مظهر نگاه پاک آب ،فاطمه (س) نیاز نداریم ؟سرچشمه به آب علم قرآن در انتظار صداقت ما است ...اندک اندک جمع مستان می رسند.

 نمی دانم سخن گوی ما در حضور حضرت کیست .طالب نگاهیم و در طلب آب ...

امروز عاشورا است،شور شوق آب که در پای عباس(ع) به سجده افتاد ...

آب عزت گرفت از عظمت عباس(ع)

 وعباس(ع) به افلاک رسید از اخوت حسین (ع)

 حسین(ع) در نگاه زینب(س) به ملکوت رفت

 وزینب(س) از سجده سجاد(ع) به افلاک ...


برچسب‌ها:

[ پنج شنبه نوزدهم 1 1395 ] [ 12:23 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

X