آب،آباداني

آب،آباداني (( وَ جَعَلنا مِن الماءَ كُلُّ شَي ء حَيّ و ما زندگاني هر چيزي را از آب قرار داديم (سوره انبياء آيه 30) .))

 

 

سلام سلام بچه ها

زودی بیایید به این جا

بازم یه درس دیگه

شروع شده دوباره

آی بچه ها میدونید

آب مایه حیاته

اگه نباشه ماها

یهو میریم از دنیا

باید بدونید گیاه

هم آب می خواد هم هوا

آب جمع میشه تو برگاش

خورشید می تابه یواش

بخار میشه اون آبها


برچسب‌ها: شعر
ادامه مطلب

[ پنج شنبه سیزدهم 12 1394 ] [ 22:16 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، جناب آقای بهزاد قره یاضی: 

کاهش مصرف آب و افزایش عملکرد از جمله مزیت های این نوع برنج اصلاح شده (رنج تراریخته ) می باشد. این نوع برنج در مقابل آفات، کم آبی مقاوم بوده و کشت آن مانند گندم آبی انجام خواهد شد. کاشت برنج در شرایط فعلی نیاز به آب فراوان دارد و با روش غرقابی انجام می شود. با تولید این محصول (اصلاح شده) در صدد هستیم تا نحوه کاشت برنج را تغییر داده و این کار با کمترین مقدار مصرف آب انجام گیرد تا از هدرفت آب جلوگیری شود.

ما می توانیم محصولات کشاورزی تراریخته را طوری اصلاح کنیم تا عملکرد تولید بیشتری نسبت به مشابه غیر تراریخته خود داشته باشد. برنج تراریخته با نیاز آبی کم در بازار جهانی وجود نداشته و ما به دنبال تولید آن هستیم. گیاهان تراریخته از جمله برنج تراریخته فاقد بقایای سموم کشاورزی هستند. گیاهان تراریخته گیاهانی هستند که محققان با تغییر ژنتیکی و با هدف سالم بودن و ارتقا ء کیفیت محصولات کشاورزی در مسیر تولید قرار می دهند. محققان ایرانی نیز با تولید برنج تراریخته در صدد هستند با مصرف آب کمتر نوع بهتری برنج تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.

منبع :  خبرگزاری ایرنا


برچسب‌ها:

[ پنج شنبه سیزدهم 12 1394 ] [ 3:34 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

آب چیست؟ آب، آیینه آثار سبز خدا در زمین و معنابخش جمال اوست. وجودش عامل پیدایش و سخاوت است و روانی اش در بستر طبیعت نشان متانت، زلالی و شفافیت. آب رمز اسرار الهی و طبیعتِ تماشای اندیشه های بزرگ است. آوازی دارد ملکوتی و بلیغ که کاینات با آهنگ آن، همگام با وزش نسیم سرورانگیز طبیعت و رویش پر پیچ و تاب نهالان هم نوا می گردند. آب، نهایت کمالی و زیبایی و مظهر طهارت و مایه رهایی از هر گونه زشتی است و نوید دهنده سلامت و بهزیستی است. آب، آیه زندگی و تفسیر و تلاوت نیاز و لهجه و تصنیف اصیل تکامل و تعالی و پیشرفت است. باید باور داشت که آب تار و پود به هم تنیده تمدن و مایه پیدایش تجدّد است. آب، رویش و ذکر و تسبیح گل ها و فرهنگ آوازها و جغرافیا و تاریخ جهان است. به مثابه بهترین نشانه هستی جلا می دهد و کهنگی اشیا را طراوت و تازگی می بخشد. قطره اش گنجینه معرفت و دریای امواج بی کرانش، خروش قدرت لایتناهی است. آب همان حیات است و نماد نور و شفافیت. آب در میدان آفرینش ما را به مقصد کمال و هر چه خیر و زیبایی است رهنمون می کند و دریچه ای است به محراب و منبع عشق، تا گذر گاهی باشد برای ما از فرش سراپا نیازمان به عرش لایزال احدی؛ حرکتی که از کثرت به سوی وحدت انجام می پذیرد. آب، مایه حیات است اگر نباشد، نیستی و ممات است، زبان از توصیف آن عاجز و قلم در تحلیل آن ناتوان است. پس باید، پند نیکان بپذیریم و قدرش افزون بدانیم؛ هر چند هر چه می گوییم و می نویسیم، به اندازه تشنگیمان است.1
روز جهانی آب روز جهانی آب، فرصتی است مغتنم برای ژرف نگری درباره ارزش واقعی آب، تا ارزش قطره ها را دریابیم و با زلالی اندیشه روح پاکش را شناخته، آن را نیالاییم و از دیگری التماس نکنیم. در مقام بهزیستی و هم نوعی عطش آیندگان و طبیعت دشت ها و بیشه های سوخته را باور کنیم. طراوت را از باران، پاکی را از رودخانه، زلالی را از چشمه، خرمی را از سبزه و موسیقی را از طبیعت نگیریم. درک کنیم نیاز گل، پرواز پرنده و حرکت ماهی را. پاس بداریم زیبایی و خوبی ها را و بفهمیم مفاهیم ارزشمند قناعت و صرفه جویی را. پس ارزش آن را دارد که در مصرف قطره ها تأملی بکنیم.2



برچسب‌ها: مجموعه مقالات

[ چهارشنبه دوازدهم 12 1394 ] [ 12:35 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

  • آیا می دانید میانگین بارندگی در سطح کشور 250 میلیمتر در سال می باشد
  • آیا می دانید  متوسط بارش های سالانه در کشور  413 میلیارد متر مکعب است.
  • آیا می دانید میانگین بارندگی در جهان حدود ۸۰۰ تا ۸۲۰ میلیمتر است (بیش از 3 برابر ایران)
  • آیا می دانید که بیش از 70% نزولات تبخیر و به جو باز می گردد.
  • آیا می دانید که میزان کل آب کشور پس از تبخیر (و با احتساب 8 میلیارد متر مکعب ورودی) حدود 130 تا 132 میلیارد متر مکعب است.
  • آیا می دانید که با توجه به محدودیت ها و شرایط جغرافیایی کشور ، حداکثر 80% از پتانسیل فوق، قابل استفاده می باشد.
  • آیا می دانید مصرف سالانه آب در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت 90 میلیارد متر مکعب است.
  • آیا میدانید با توجه به رشد جمعیت و توسعه، امکان استفاده از ظرفیت های باقیمانده، بسیار اندک است

منبع : پرتال جامع مدیریت مصرف


برچسب‌ها: دانستنی هایی درباره آب

[ سه شنبه یازدهم 12 1394 ] [ 18:30 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

اهمیت چرخه آب

آب در طبیعت در حال گردش است و پیوسته بین اقیانوس‌ها، هوا و خشکی‌ در حال حرکت است. سیر گردش آب در طبیعت را چرخه آب می گویند. این چرخه آغاز و پایانی ندارد و در آن فرآیندهای بسیاری به طور پیوسته روی می‌دهد . قرآن در این زمینه می فرماید:

 و انزلنا من السماء ماء

و ما نازل کردیم از آسمان آب را به اندازه‌ای معین

و هو الذی انزل من السماء ماء فاخرجنا به نبات کل شئ فاخرجنا منه خضراً نخرج منه حباً متراکباً ...

اوست که نازل کرد از آسمان باران را تا هر گیاه را بدان برویانیم و سبزه‌ها و دانه‌هایی بر روی هم چیده شده پدید آوریم .

و انزلنا من السماء ماء بقدر فاسکناه فی الارض و انا علی ذهاب به لقادرون 

و نازل کردیم از آسمان باران را به اندازه ای معین و آن را در زمین ساکن کردیم و ما بر نابود ساختن آن نیز قادریم .

  الم تر ان الم انزل من السماء ماء فسلکه ینابیع فی الارض ...

آیا ندیدی که همانا خداوند نازل کرد از آسمان آب را سپس پدید آورد چشمه هایی در زمین ...   

اولم یرو انا نسوق‌الله الماء الی الارض الجرز فنخرج به زرعا تأکل منه انعامهم و انفسهم افلا یبصرون

آیا ندیدید که ما آب باران را به سوی زمینهای خشک وبی آب وگیاه می بریم تاحاصلی برویانیم که مردم و چهار پایان از آن بخورند. آیا پس دیده، بصیرت نمی‌گشایید؟

 


برچسب‌ها: آب در آیات و روایات

[ سه شنبه یازدهم 12 1394 ] [ 5:12 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

 اللَّهُ الَّذِی یُرْسِلُ الرِّیَاحَ فَتُثِیرُ سَحَابًا فَیَبْسُطُهُ فِی السَّمَاء کَیْفَ یَشَاء وَیَجْعَلُهُ کِسَفًا فَتَرَی الْوَدْقَ یَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ فَإِذَا أَصَابَ بِهِ مَن یَشَاء مِنْ عِبَادِهِ إِذَا هُمْ یَسْتَبْشِرُونَ
  «خدا آن کسی است که بادها را می‌فرستد تا ابرها را در آسمان به حرکت درآورد و سپس آنها را در پهنه آسمان آن‌گونه که بخواهد می‌گستراند و بعد متراکم می‌سازد.. آنگاه قطره‌های باران را می‌بینی که از لابه‌لای آن خارج می‌شود. پس آن را (به کشتزار) هر یک از بندگانش بخواهد می‌رساند تا آنها شادمان گردند»

« 48 سوره روم»


برچسب‌ها: آب در آیات و روایات

[ پنج شنبه ششم 12 1394 ] [ 21:57 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

«و الله انزل من السماء ماء فاحیا به الارض بعد موتها ان فی ذلک لایه لقوم یسمعون».
سوره مبارکه نحل ـ آیه 65
«وخداوند از آسمان ها باران را فرستاد تا زمینی را پس از مرگ زنده گرداند و البته در این کار آیاتی است برای آنان که سخن حق را می شنوند.»
آبمهم ترین ماده حیات و آبادانی است. این ماده سرآغاز حیات و جزء اصلی تمام موجودات زنده است. براساس نظریه تکامل، آب، متان و آمونیاک ترکیبات اصلی اولیه موجود در جو زمین هستند که عامل تولید نخستین آمینو اسید می باشند. این جسم به عنوان نقطه آغازین حیات جانوری شناخته می شود.
درصدبالایی از جرم هر سلول زنده را آب تشکیل می دهد. آب بخش عمده ای از شکبه وسیع سلولی بدن انسان را تشکیل می دهد و بدون وجود آب حیاتی نخواهد بود. درتمدن بشری آب اهمیت ویژه ای دارد. در ایران باستان آب را یکی از چهار رکن اساسی (آب، خاک، باد و آتش) می دانستند.
«و الله انزل من السماء ماء فاحیا به الارض بعد موتها ان فی ذلک لایه لقوم یسمعون».
سوره مبارکه نحل ـ آیه 65
«وخداوند از آسمان ها باران را فرستاد تا زمینی را پس از مرگ زنده گرداند و البته در این کار آیاتی است برای آنان که سخن حق را می شنوند.»
آبمهم ترین ماده حیات و آبادانی است. این ماده سرآغاز حیات و جزء اصلی تمام موجودات زنده است. براساس نظریه تکامل، آب، متان و آمونیاک ترکیبات اصلی اولیه موجود در جو زمین هستند که عامل تولید نخستین آمینو اسید می باشند. این جسم به عنوان نقطه آغازین حیات جانوری شناخته می شود.

برچسب‌ها: مجموعه مقالات
ادامه مطلب

[ چهارشنبه پنجم 12 1394 ] [ 17:44 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

قرآن کریم، آغاز آفرینش انسان را از آب دانسته است: وَ هُوَالَّذی خَلَق مِنَ الْماءٍ بَشَرا (فرقان: 54) و اوست کسی که از آب بشری آفرید. در آیه ای دیگر نه تنها انسان، که مبدأ آفرینش هر جنبنده ای را آب معرفی کرده است: وَ اللّه ُ خَلَقَ کُلَّ دآبَّةٍ مِنْ مآءٍ (نور: 45) و خداست که هر جنبده ای را [نخست] از آب آفرید. و در آیه زیر به صورت کلی تر، مبدأ آفرینش هر موجود زنده ای را آب می داند: وَ جَعَلْنا مِنَ الْمآءِ کُلَّ شَیٍ ء حَّیٍ (انبیاء: 30) و هر چیز زنده ای را از آب پدید آوردیم. بر اساس این آیات نورانی، آب نخستین بستر حیات برای موجودات زنده مانند انسان، حیوان و گیاه است. آب نه تنها مایه آفرینش همه موجودات مادی، که عامل اساسی برای ادامه حیات آن ها نیز هست؛ به گونه ای که امام صادق علیه السلام آن را قوام زندگی می داند و می فرماید: «زمین را قوامی نیست؛ جز به آب».1 در حقیقت، قوام و بقای زندگی، مرهون آب است؛ زیرا آب مهم ترین عنصر تشکیل دهنده یک موجود زنده است و در همه فعل و انفعالات درون آن نقش اساسی دارد. برای نمونه، بدن انسان به اسفنجی می ماند که آب، آن را فراگرفته است که میزان این آب در یک انسان بالغ «58 تا 68 درصد بدن اوست که اگر به میزان 10 درصد از آن کاسته شود، پی آمدهای ناگواری برای او به بار خواهد آورد و اگر به 20 درصد برسد، ممکن است سبب مرگ او شود».2 جالب این که، یافته های علمی، امروزه منشأ حیات بودن آب را اثبات می کند. بر اساس این یافته ها «اصل حیات، ریشه در آب دارد و نخستین موجود یا موجودات زنده به صورت حیوان بسیط تک سلولی از آب و دریا پدید آمده اند».3 این موضوع می تواند دست آوردی بزرگ برای علم باشد. علامه طباطبایی آن را «معجزه جاوید قرآن» می داند و می فرماید: مسئله ارتباط حیات با آب که امروزه در دیگر بررسی های علمی جدید روشن شده، معجزه ماندنی قرآن کریم است.4 افزون بر نقش حیاتی آب بر موجودات زنده، امروزه آب نقش اساسی در بخش های مختلف اقتصاد، کشاورزی و تجارت و حمل و نقل دارد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.



برچسب‌ها: آب در آیات و روایات

[ سه شنبه چهارم 12 1394 ] [ 23:45 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

آب درآموزه های قرآنی مایه حیات همه موجودات جاندار در زمین است. از این روست که به صراحت می‌فرماید: جعلنا من الماء کل شی حی؛ ما هر چیز زنده را از آب قرار داده ایم.
آب مایه آسمانی است  چنان که مایه برکت نیز می‌باشد .البته و برای برکت یابی می‌بایست انسان ایمان و تقوا را مراعات کند. به این معنا که همین آب که ماده حیات بشریت و رشد و شکوفایی تمدنی است و از آسمان پاک می‌بارد برای این که مبارک باشد و برکت را برای بشریت پدید آورد می‌بایست، آدمی‌را به سوی ایمان به خدا و تقوا بکشاند وگرنه همان باران و آب آسمانی مایه هلاکت و نیستی می‌شود و همانند سیل های عظیم همه چیز را می‌شوید و می‌برد و یا همانند بوران های سخت از ریشه می‌خشکاند.
آب هم چنان که مایه حیات و عنصر اصلی تمدنی و شکوفایی آن است هم چنین مایه درمان و شفابخش بشر از بیماری نیز می‌باشدآب سرد و شیرین درمانگری بیش تری دارد و نوشیدن آن به عنوان مایه شفا درون و شستن به آن مایه شفای بدن و پوست و گوشت آدمی‌است.
خداوند نه تنها آب را به عنوان یکی از آیات بزرگ خویش می‌شناساند که انسان با تفکر در آن می‌تواند به آفریدگاری و پروردگاری خداوند برسد بلکه خداوند در آیاتی بر انسان منت می‌گذارد که وی را با آب گوارا سیراب می‌کند
هرچند که مطلق آب به عنوان آیه ای درخور توجه مطرح می‌شود و درآیه 12سوره فاطر توجه به منافع آب های تلخ و شیرین مورد تاکید است ولی آب شیرین و خنک به عنوان مهم ترین عنصر مورد توجه است و شکر خاص می‌طلبد

برچسب‌ها: آب در آیات و روایات

[ سه شنبه چهارم 12 1394 ] [ 17:16 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

آب به دلیل نقش های ارزشمندی که در حیات انسان و موجودات زنده دارد، نعمتی الهی و پر برکت است؛ چنان که خداوند به برکات آن اشاره می کند. و نَزَّلْنا من السَّمآءِ مآءً مُبارَکا؛ و از آسمان آبی پر برکت فرود آوردیم. (ق: 9) خداوند در این آیه و امثال این آیه1 افزون بر مبارک بودن آب به فواید2 مستقیم و غیر مستقیم آن نیز اشاره می کند. و اَنزَلْنا مِنَ السّمآءِ مآءً طَهورا. لِنُحْیِیَ بَه بَلْدَةً مَیْتا و نُسْقِیَهُ ممّا خَلَقْنا اَنعاما وَ اَناسِیَّ کثیرا. (فرقان: 48 و 49) و از آسمان آبی پاک فرود آوردیم تا سرزمینی پژمرده را زنده گردانیم و آن را به آن چه خلق کرده ایم ـ از دام ها و انسان های بسیار ـ بنوشانیم. در واقع، خداوند با اشاره به نزول آب پاک از آسمان و احیای سرزمین های خشک، فراهم آوردن آب مورد نیاز دام ها و انسان ها را یادآور می شود و در برخی از آیات به طور صریح و غیر صریح از بندگانش می خواهد شکر این نعمت بزرگ را به جای آورند. چنان که در آیه 12 فاطر از دو دریا با آب های شور و شیرین و منافع آن دو یاد کرده و غرض از یادآوری آن را شکرگزاری مردم دانسته است. به حق، وجود آب در چرخه حیات و سخاوت و روانی اش در بستر طبیعت، شایسته قدرشناسی و شکرگزاری است. ولی متأسفانه امروزه بسیاری از جوامع، قدر این نعمت ارزشمند را نمی دانند و با بهره برداری های ناصحیح، حرمتش را حفظ نمی کنند.



برچسب‌ها: آب در آیات و روایات

[ يکشنبه دوم 12 1394 ] [ 10:57 ] [ رسول گلی زاده ]

[ (0) نظر]

X